26 Kasım 2015 Perşembe

Fazladan Bir Oyuncak!



Bir çok annenin ortak sıkıntısıdır tıkalı burunlar...Keza bizim de öyle.Bir de alerji olunca o küçük burun nasıl böyle tıkanıyor nasıl bu kadar çok sümük yapabiliyor aklım almış değil.Henüz sümkürmeyi de bilmediklerinden otribebe ve serum fizyolojik bizim evin başköşesinde duruyor...
Ama nerdeyse hergün temizlenen bu burna ampul ampul serum fizyolojikler yetişmiyor.1 ayda 2 kutu bitirdik kutusu 18tlden etti 36tl...

Sonrasında biraz araştırınca aslında serum fizyolojik denilen şey 1lt suya 9 gr tuz.Evde yapsan hijyen olur olmaz gr tutar tutmaz hiç uğraşmaya gerek yok.İşte size formülü veriyorum.Önce güzelce giyiniyorsunuz.Çocuğun şapkasını takıyoruz,şemsiyeyi de alıp doğru eczaneye gidiyoruz hem de bugün yağan güzel yağmurun keyfini çıkarmış oluyoruz kısa bir yürüyüşle.(Bebek arabalarının yağmurluğu bugün için en uygun şey ;))

Eczaneden alacağımız şey ise İzotonik Serum! ve de bir şırınga.
 Hatta bulursanız cam şişede olanından alın kullanımı daha kolay biz bulamadık. Fiyatı 2.75tl bu şekilde.Şırınga da 1 tl olsa (ben aşıya gittiğimizde sağlık ocağından istemiştim.) toplamda 3.75 hadi 5 tl tuttu de;)
 Kullanımı ise gayet basit...Şırınganın iğnesini lastik tıpasına batırıp şırınganın içine serumu çekiyoruz.Ardından dikkatlice iğneyi çıkarıyoruz.İğnesini çıkardığımız şırıngadaki serumu yavaşça bebeğimizin burnuna sıkıp otri bebe ya da pompa ile çekiyoruz.Ben çok rahat kullanıyorum,size de tavsiye ediyorum...Hem de böylelikle ev ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyoruz.Elimizde fazladan kalan 30tl yi napıyoruz? Miniğimize fazladan bir oyuncak daha alıyoruz :)

NOT:Şırıngayı muhakkak çocukların ulaşamayacağı bir yere kaldırmayı unutmayınız.

1 yorum: